Nieuws en meer

Tekst in beeld.

 

Eigen schrijfsels samen met mijn foto's.

 

 

Meekijken met Marjolein

 

Sinds mei 2019 schrijf ik iedere maand een fotocolumn. Bij een Zaans plaatje komt een Zaans praatje. Klik hier om naar de site te gaan.

Zaans Alfabet: letters in het wild!

 

Het Zaans Alfabet is begonnen als een zelf opgelegde foto-opdracht: maak iedere dag buiten een foto van een alledaags voorwerp, waarin een letter te herkennen is. Er waren drie beperkende factoren: de foto’s moesten op volgorde van het alfabet gemaakt worden, ze moesten binnen de Zaanstreek genomen worden en het hele fotografieproces mocht niet langer duren dan een maand. Een behoorlijke uitdaging dus.

Het uiteindelijke resultaat is een prachtige poster met alle letters (ca. 85 cm hoog). Na publicatie in de regionale media bleek dat het voor velen een aansprekend project is; het leverde heel veel leuke reacties op. Ook zijn er heel wat posters verkocht, opvallend vaak om cadeau te doen aan bekenden (voormalige Zaankanters) in het buitenland.

 

Vervolg

Het Zaans Alfabet leent zich heel goed voor gebruik in de klas op basisscholen. Ik heb een inpiratie-reader gemaakt waarin de kaders van een dergelijk lesproject worden geschetst. Er wordt dieper ingegaan op de geschiedenis van het schrift en lettertypes. Verder kunnen de leerlingen aan de slag met het uitvergroot tekenen van een letter en uiteindelijk ook met het maken van foto's op de wijze van het Zaans Alfabet. Scholen krijgen zowel de reader als een poster cadeau.

 

Allemaal bijzonder interessant en leerzaam maar ook gewoon leuk om te doen. Meer informatie, verkoop en info: marjolein@hotmail.com

Olalola!

Kindermode fotografie

 

Voor het merk Olalola fotografeerde ik op locatie vrolijke meisjes in deze mooie jurkjes.

Meer op www.olalola.nl

Varia Varia!

 

En soms doe ik totaal iets anders. Borduren  bijvoorbeeld.